Domuz Gribi Hangi Yılda Ortaya Çıktı?

Domuz gribi, yakın tarihte ortaya çıkan ve günümüzde de devam etmekte olan bir enfeksiyon çeşididir. Bu sebeple insanların aklında bu hastalık ile ilgili pek çok soru bulunmaktadır. Domuz gribi hangi yılda ortaya çıktı, Domuz gribi mutasyona uğradı mı, Domuz gribi pandemisi ne kadar sürdü gibi sorulara cevaplarıyla birlikte yazımızda yer verdik.

Dünyada birçok enfeksiyon ile savaşıldı bunlardan en önemli olanlardan bir tanesinde şüphesiz domuz gribidir. Domuz gribi dünyada birçok can alarak yavaş yavaş öldürücülüğünü yitirdi. Bu grip 2009 nisan ayında ortaya çıktı. Türkiye de ise bu grip 16 Mayıs 2009 tarihinde ABD’den Türkiye’ye gelen bir turistten kaynaklı olmuştur.

Domuz Gribi Mutasyona Uğradı Mı?

Grip virüsün bir çeşidi olarak 2009 da meydana gelen domuz gribi diğer adıyla H1N1 virüsü mutasyona uğrayarak domuzdan insana geçip sonrasında insandan insana geçmesine sebep olmuştur. Bu mutasyondan sonra Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),yeni domuz gribi virüsü salgın tehlikesi olarak bildirmiştir.

Domuz Gribi Pandemisi Ne Kadar Sürdü?

Domuz gribi bir diğer adıyla influenza olan virüs ilk olarak Meksika ve ABD de görüldü. 2009 ve 2010 yılları arasında grip mevsiminde tüm dünyaya yayıldı. Salgın 2010 yıllarının ortalarında etkisini azalttı ve 2010 ağustos ayında dünya sağlık örgütü salgının sona erdiğini duyurdu.

Domuz Gribi Pandemi İlan Edildi Mi?

Domuz gribi yani diğer adıyla influenza dediğimiz enfeksiyona karşı aşı üretimine geçildi ve bu aşıdan ötürü hastalık çok uzun sürmeyip etkisini yitirdi 2010 ağustos ayından itibaren salgının durduğunu duyuran dünya sağlık örgütü aşıların önemine de vurgu yaptı.

Domuz Gribi Ne Kadar Sürdü?

H1N1 diye adlandırılan domuz gribi ilk kez 2009 da Kaliforniya’da 10 yaşındaki bir kız çocuğunda görüldü ve bunun ardından insandan insana bulaşıp etkisini artırdı. Bulunan aşılar, uygulanan tedaviler işe yarayıp ve 2010 ağustos ayında salgının bittiğini dünya sağlık örgütü açıklamış bulundu. Bundan dolayı salgın 1 yıla yakın bir şekilde sürdü.

Domuz Gribi Salgınında Kaç Kişi Öldü?

2009 da Meksika’da başlayıp etkisini tüm dünyada arttıran domuz gribi (influenza) 191 ülkede yaklaşık 800.000 kişide görüldü. 800.000 kişiden maalesef ki 8238 kişi hayatını bu virüs nedeni ile kaybetti. Tabi ilk ölüm 25 Ekim 2009 da kimliği verilmeyen 29 yaşlarında ağır zatürre şikâyeti ile hastaneye gidip hayatını kaybeden kişi olmuştur. Türkiye de ise 14 Aralık 2009 da yapılan açıklamaya göre ölü sayısının 415’e çıktığı ve ölenlerin 121’inin 50 yaş altı olduğu yönünde olmuştur.

Domuz Gribi Ne Zaman Bitti?

2009 da çıkan H1N1 olan domuz gribi, mutasyona uğrayıp domuzdan insana geçmesiyle birlikte etkisini arttırıp insandan insana geçmesiyle devam etmiştir. İnsanlar panik halinde olduğundan maalesef ki fazlasıyla kayıplar verildi. Domuz gribi yapılan tedaviler ve bulunan aşıyla birlikte etkisini gün gün kaybetti ve 2010 ağustos ayında dünya sağlık örgütü tamamıyla salgının bittiğini açıkladı.



Yorumlar
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...